2008. november 9., vasárnap

Véletlenkép az archívumból - Nº2 (Berlin, 1989)

Ezek a képek Kelet-Berlinben, illetve Nyugat-Berlinből átnézve készültek 1989 őszén, közvetlenül az ottani rendszerváltás előtti utolsó napokban. Egy hetet töltöttem ott, az akkori munkahelyem révén.
Ekkor már minden este tüntetés volt az utcákon, ez volt az a rövid idő, amikor Egon Krentz volt az fő izé Honecker után.

Berlin
Berlin
Berlin
Berlin
Berlin
Berlin
Berlin

Zentit 11, Forte film. A képekre kattintva nagyobb verzió.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyula, (ha szólíthatlak így) még a nyár elején kezdtem nézegetni a Lomolitos blogot, és szinte mindegyik bejegyzést elolvastam.
Nagyon tetszik amit csinálsz!
Az új blog is nagyszerű, de mind közül ezek a képek a legjobbak!
Csak így tovább előre!
Robi

Gyulus írta...

Köszönöm, örülök, ha így gondolod. :)

Névtelen írta...

Ez zseniális! Annyira ott van a képeken az a hangulat, amit (kölyökként) én is éreztem akkoriban.

Névtelen írta...

Egyébként látom van neked egy Ricoh kr-10 fényképezőgéped, mert én is szeretnék egyet venni, és a vaterán egész baráti áron kínálgatják őket. Van valami, amiről tudnom kell a masináról, hibák/előnyök?

Gyulus írta...

robi, az enyémet 2002-ben vettem, egy nyaraláshoz, amikor még valami Ofotértban lehetett ilyen használt cuccokat kapni. A képeknek a negyed része nem sikerült, a negatív tele volt fehér kockákkal, azaz nem mindig nyílt ki a zár. Akkor leraktam, és ebben a hónapban vettem elő újra, fekete-fehéret fotózni. Semmi baja. :) Kellemes gép, van benne automatika, teszi, amit tennie kell.
Itt van ez a szóban forgó sorozat, a KR-10-zel készült:
http://myimages.wiki.zoho.com/Páty20081101.html

Névtelen írta...

Az Én Carenámnak is van egy ilyen problémája, ugyanis nem mindig csapódik vissza a tükör, ilyenkor vagy megrázom, vagy csak a zoom-on tekerek egyet, és vissza csukódik...
Ez egy 36-os filmnél ötször fordul elő legalább... :S

A képek nagyon jók, főleg a "hirdető" fal tetszik, van egy olyan elhagyatott, nem törődöm hangulata. A boros pincék képei is nagyszerűek. Nem tudom, hogy mennyit javított, vagy rontott, a szkennelés, de az objektívnek nagyon szép a rajzolata!
Utánanéztem a Ricoh-nak és ugyanolyan obi "K" bajonett szabványa van, mint a carenanak. Így már szinte biztos, hogy veszek egyet, amint lesz egy kis tartalék...

Megjegyzés küldése